Villkor

1. Allmänt

Följande villkor gäller alla beställningar som görs av kunden (hädanefter kallad ”du”) hos Forshaken AB (org.nr 559212-6899), hädanefter kallat “Forshaken”, ”oss” eller ”vi”, på Forshaken:s webbplatser, appar eller via telefon (gemensamt kallade ”forshaken.com”).

Genom att använda forshaken.com och/eller göra en beställning, godkänner du att följa villkoren som anges i detta dokument (”Villkoren”). Försäkra dig om att du har läst igenom och förstått Villkoren innan du gör din beställning.

Beställningar kan endast göras av personer över 18 år, som inte står under förmyndarskap eller agerar i egenskap av företag och som har en leveransadress i Sverige.

Att produkter eller tjänster tillhandahålls på forshaken.com vid en viss given tidpunkt, innebär eller är inte en garanti för att dessa produkter eller tjänster alltid är tillgängliga.

Vi förbehåller oss rätten att när som helst sluta sälja en produkt. Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa villkor efter behov, utan att meddela dig på förhand. Den version av villkoren som gäller för din beställning är den version som finns tillgänglig på forshaken.com vid den tidpunkt då du gör din beställning. 

Forshaken
 vill tillhandahålla bästa möjliga online upplevelse. För att möjliggöra detta måste vi säkerställa att våra tjänster går som ett urverk. Du förstår och godkänner att inte (i) publicera, överföra, distribuera på nytt, ladda upp eller främja någon kommunikation eller innehåll som skulle kunna skada eller ha en negativ effekt på vårt företag, vår verksamhet, våra produkter eller tjänster; (ii) agera på ett sätt eller använda en enhet som begränsar, hindrar, stör eller helt stoppar någon annan användare från att använda eller ha glädje av webbplatsen forshaken.com, eller som påverkar webbplatsens säkerhet eller (iii) använda någon enhet eller försöka använda någon sökmotor, programvara, verktyg, agent, skript eller annan enhet eller mekanism (inklusive, och utan begränsningar, spindlar, botprogram, krypare, avatarer eller intelligenta agenter) för att navigera eller söka på webbplatsen eller kopiera innehåll från webbplatsen. När det gäller användare som bryter mot denna klausul eller någon annan klausul i dessa villkor förbehåller vi oss rätten att omedelbart neka dem tillgång till webbplatsen och stänga ner deras konton.

2. Priser och avgifter

De priser som anges på forshaken.com är inklusive lagstadgad mervärdesskatt, och exklusive fraktkostnaden. 

Fraktkostnaden för varje beställning är densamma oavsett storleken eller vikten på din beställning. Kostnaden för de olika leveranssätten anges klart och tydligt i kassastegen.  Om vi inte kan leverera din beställning i sin helhet, utan måste dela upp den på flera leveranser, kommer du inte att debiteras några extra avgifter för efterföljande leveranser. Priser kan variera mellan butik, katalog och online. Läs mer om frakt här

3. Beställning/upprättande av avtal

Du kan göra dina beställningar via forshaken.com, mail eller via telefon. Besök gärna våra kundservicesidor för mer information.

När du har lagt din beställning, mejlar vi dig en orderbekräftelse, under förutsättning att du har försett oss med din e-postadress. Om vi av någon anledning inte kan skicka din beställning, kommer vi att informera dig om detta snarast möjligt. Om vi redan har mottagit betalning för en sådan beställning, kommer vi att återbetala det aktuella beloppet med hjälp av samma betalningssätt som du använde då du gjorde din beställning, i den mån detta är möjligt. Om återbetalningen av något skäl måste ske på ett annat sätt, kommer en Forshaken-medarbetare att kontakta dig för att se till att återbetalningen kan utföras.

Varje beställning måste uppgå till minst totalt 1 SEK (efter avdrag för rabatter).

4. Leverans

Forshaken iakttar största noggrannhet vid mottagande och hantering av beställningar och strävar efter att leverera din beställning i enlighet med det leveransalternativ som du har valt, till en bostadsadress eller utlämningsställe. 

Forshaken
 strävar efter att skicka beställningar snarast möjligt och i den ordning de kommer in till oss. Vårt mål är att leverera inom 2–4 arbetsdagar efter att vi har fått och bekräftat din beställning, såvida inget annat har avtalats. Även om vi strävar efter att leverera inom meddelade tidsramar, kan leveransen på grund av oväntade händelser ta längre tid. Om leveranstiden mot förmodan skulle överskrida 30 dagar har du rätt att häva ditt köp.

När du har gjort din beställning skickar vi även ett e-postmeddelande till dig med information om förväntat leveransdatum, under förutsättning att du har försett oss med din e-postadress.

Du hittar vår fullständiga frakt- och leveranspolicy här.

Om du inte får din beställning på förväntat leveransdatum – vänligen kontakta Kundservice.

5. Ångerrätt 

Du kan ångra eller returnera din beställning från och med den dag du gör din beställning till och med 30 dagar efter mottagandet av dina beställda varor. Om du har debiterats för varorna får du en återbetalning som omfattar varans kostnad exklusive fraktkostanden. Du hittar den fullständiga returpolicyn här.

Om du vill ångra ditt köp eller returnera din beställning, ber vi dig att meddela oss detta skriftligen, helst genom att använda det förtryckta returformuläret som medföljde i ditt paket. Kontakta kundservice. Alternativt kan du fylla i och skicka in konsumentverkets standardformulär. Oavsett vilket av ovannämnda sätt du använder, måste det skriftliga meddelandet vara oss tillhanda inom den 30-dagarsperiod som anges i avsnitt 5.1 ovan. Du har därefter ytterligare 14 dagar på dig att returnera varorna.

6 Returer

Vi kommer att göra en återbetalning, företrädesvis med samma betalningssätt som du använde vid beställningstillfället (eller, om betalning ännu inte har erlagts för de aktuella varorna, se till att returen återspeglas i saldot på ditt konto), snarast möjligt, dock senast inom 14 dagar efter det att vi har fått ditt meddelande om ånger av köpet under förutsättning att vi har fått tillbaka varorna eller bevis på att du har skickat tillbaka varorna.

Ett annat betalningssätt kan komma att användas för återbetalningen, under förutsättning att du godkänner en sådan ändring. Detta kommer under inga omständigheter att medföra några extrakostnader för dig.

Om du har mottagit en felaktig vara ska du omgående meddela Forshaken om detta och returnera varan i enlighet med avsnitt 6 (Returer) nedan.

Specialbeställningar såsom våra handtillverkade förtöjningskrokar (“Mahogny” art.nr: 001, “Ek” art.nr: 002, “Teleskop” art.nr: 003, “Aluminium” art.nr: 004 och “Krok” art.nr: 007), eller andra typer av specialbeställda produkter omfattas INTE av öppet köp. 

För varor som vi bedömer vara felaktiga gör Forshaken en fullständig återbetalning. Bestämmelserna häri begränsar inte gällande lagstadgade rättigheter. 6. Returer Forshaken garanterar en fullständig återbetalning av returvaror i enlighet med avsnitt 5 (Ångerrätt), under förutsättning att alla varor returneras i samma skick som de var i vid leveransen till dig. Detta innebär att varorna inte får ha skadats, nedsmutsats, tvättats, ändrats eller burits och att lappar och etiketter är intakta. Alla våra försändelser innehåller ett förtryckt returformulär som du kan använda om du önskar returnera en eller flera varor. Du hittar mer detaljerad information om vår returprocess på följesedeln och i vår retur- och återbetalningspolicy här. Lämna de varor du önskar returnera på ett utlämningsställe i Sverige. Du är alltid välkommen att returnera varor inom 30 dagar till Forshakens huvudkontor. Återbetalningen kommer att ske med samma betalningssätt som du använde vid köpet. Leveransavgiften återbetalas inte när en beställning returneras. Observera att bearbetningen av transaktionen kan ta upp till 14 dagar. Vänligen observera att om våra butiker av någon anledning inte kan få tillgång till din onlinebeställning, kan återbetalningen för returen inte göras med samma betalningssätt som användes vid köpet om du använde något av följande betalningssätt: betala nästa månad eller konto. I detta fall har du ett alternativ; du kan returnera varan till Forshakens huvudkontor.

7. Betalningssätt

Du kan använda betalningsmetoderna som finns listade nedan för att betala din beställning. Vi tar din säkerhet på största allvar och din information är säker hos oss. Vi tar också bedrägeri på största allvar, så betal-och kreditkortsinnehavare är föremål för godkännande och auktorisering från både oss och kortutgivaren.

För att skydda våra kunder ytterligare när de betalar över nätet med kort kan du komma att mötas av 3D Secure säkerhetsåtgärder när du betalar. Vad för säkerhetsåtgärder du kommer se beror på din bank och du kan bli ombedd att fylla i ett lösenord eller få en säkerhetskod skickad till dig via mejl eller SMS.

Kort

Forshaken accepterar kort från följande kortutgivare:

  • Visa
  • Mastercard
  • American Express

Du blir debiterad för beställningen först när den skickats från vårt lager, men summan kan reserveras på ditt konto åt Forshaken så fort beställningen genomförs.

Klarna

Se nedan vilka betalalternativ som finns tillgängliga.

Genom att klicka på “Bekräfta order och betala” godkänner du Klarnas villkor samt Forshakens köp- och leveransvillkor. Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Om kredit inte beviljas behöver man välja ett annat betalningssätt såsom kortbetalning eller Klarna Direkt, alternativt kontakta Klarna. Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du hos klarna.se. För information om din betalning kontakta Klarnas kundservice. Du kan även se dina fakturor och dess betalstatus på klarna.se under Mina sidor.

1. Faktura
Betalning mot Klarna faktura med 14 dagars betaltid. Ingen fakturaavgift tillkommer. Fakturan skickas via mejl i samband med att ordern skickas från vårt lager. För att kunna betala mot faktura behöver beställningen skickas till din folkbokförda adress, och du behöver uppge korrekta och fullständiga personuppgifter. Vid försenad betalning tillkommer påminnelseavgift 60 kr samt dröjsmålsränta. Vid utebliven betalning går ärendet vidare till Klarnas inkassobolag Segoria och lagstadgade inkassoavgifter tillkommer.

2. Delbetalning
Du kan delbetala din faktura via Klarna konto. Delbetala från 1/24 av orderbeloppet, dock minst 50 kr i månaden. Du kan när som helst betala av hela den kvarvarande skulden. Då avslutas automatiskt ditt konto hos Klarna. Fullständiga villkor hittar du hos Klarna

3. Klarna Direkt Med Klarna Direkt betalar du enkelt direkt i kassan med mobilt Bank-ID. Pengarna dras 1-2 dagar efter att vi skickat dina varor. Aktivera tjänsten genom att logga in hos klarna.se och registrera ditt konto..  

PayPal

Betala din beställning smidigt och säkert med PayPal utan att behöva uppge din betalningsinformation, allt du behöver göra är att skapa ett konto på PayPals hemsida. Klicka här för mer information om PayPal-betalningar.  

Apple Pay

Om du har aktiverat betalningar med Apple Pay på din Apple-enhet (iPhone, Apple Watch, iPad och Mac när du använder Safari med Mac OS Sierra) kan du använda detta för att betala din Forshaken-beställning. Klicka här för mer information om hur du betalar med Apple Pay.

Lägg till ett betalningsalternativ
För att lägga till dina kortdetaljer kan du logga in på ditt konto och klicka på “Betalningsalternativ”. Därifrån kan du lägga till betalningsinformation och spara dem till ditt konto. När det är dags att betala för en beställning kan du välja ett av dina sparade alternativ för att genomföra köpet.

Om du inte vill spara din betalningsinformation på ditt konto, kan du också ange dem när du ska betala för en beställning. Om det inte finns någon information sparad på ditt konto, blir du tillfrågad att fylla i dem när du klickar på “Betala nu”

8. Vårt ansvar

Vår maximala ansvarsskyldighet gentemot dig för eventuella förluster eller skador som uppstår i samband med din beställning på forshaken.com är begränsade till det totala beloppet för din beställning.

Om du har problem med en produkt som du har köpt från Forshaken online och inte har kunnat lösa tvisten med Forshaken, kan du skicka ditt klagomål till EU:s plattform för tvistlösning på nätet (ODR-plattformen).

ODR-plattformen erbjuder konsumenter och näringsidkare inom EU möjlighet att utanför domstol försöka lösa tvister om klagomål på varor som köpts online. Portalen är utformad som en användarvänlig och interaktiv webbplats som är kostnadsfri och tillgänglig på alla officiella EU-språk. Genom att använda ODR-plattformen kan konsumenten och näringsidkaren hitta ett organ för tvistlösning och sedan gå igenom processen för att hitta en lösning på konsumentens klagomål. ODR-plattformen hittar du här: http://ec.europa.eu/odr.

9. Garanti

Om de varor du har köpt är defekta, tillämpar Forshaken gällande konsumentlagstiftning. Om du inte är nöjd med dina varor på grund av uppenbara material- eller fabrikationsfel, inklusive skador som har uppkommit under transport – informera oss snarast om detta genom att använda det förtryckta returformuläret och returnera varan till oss.

10. Överlåtelse

Forshaken förbehåller sig rätten att till tredje part överlåta eller pantsätta betalningsfordringar inklusive avbetalningar som har uppstått i samband med leveransen av varan.

11. Klausulers giltighet

Om en eller flera bestämmelser i detta avtal är ogiltiga eller döms ut som verkningslösa av någon domstol eller tillsynsmyndighet, skall detta inte påverka återstående avtalsbestämmelsernas giltighet.

12. Innehavare av rättigheter

Alla immateriella rättigheter, som varumärken och upphovsrätt, på forshaken.com, tillhör Forshaken AB och dess dotterbolag eller licensgivare. All användning av forshaken.com eller dess innehåll, inklusive kopiering eller lagring av sådant innehåll i dess helhet eller delar därav, annat än för ditt eget personliga, icke-kommersiella bruk, är förbjudet utan tillåtelse av Forshaken.

13. Bolagsinformation

Forshaken AB är registrerat med säte i Stockholm.
Registrerat kontor: Vintervägen 2B, 135 40 Tyresö
Org.nr: 
559212-6899 
Momsregistreringsnummer: 
SE559212689901

Kontakta Kundservice

12/2/2020