Köpvillkor

1. Allmänt

1.1 Dessa allmänna villkor (”Villkoren”) gäller när du som konsument (”Kund”) gör en beställning hos Forshaken via webbplatsen www.forshaken.com och därtill hörande sidor, (”Webbshoppen”). Villkoren gäller mellan dig och Forshaken AB, org. nr 559212-6899 (och det är mellan dessa två som avtal ingås med. Det bolag du ingår avtalet med benämns nedan ”Forshaken”.

1.2 Forshaken expedierar inga kontantköp till personer under 16år och inga kreditköp till personer under 18år.

1.3 Forshaken reserverar sig för eventuella bild- och skrivfel på Webbshoppen. Webbshoppen, samt allt innehåll på denna, ägs av Forshaken eller dess licensgivare eller francheisetagare. Informationen är skyddad genom lag med hänsyn till t.ex. upphovsrätt, marknadsföring och varumärken. Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om produkter, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan skriftligt medgivande från Forshaken.

2. Avtal och beställning

2.1 För att kunna göra ett köp via webbshoppen måste kunden acceptera villkoren. Genom att acceptera Villkoren förbinder sig kunden att följa villkoren, samt godkänner att denne tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av cookies enligt Forshaken integritetspolicy, se nedan. Ett avtal om köp, för vilket dessa villkor tillämpas, (”avtal”), ingås först när Forshaken skriftligen bekräftat kundens beställning och till kunden sent en orderbekräftelse från Forshaken.

2.2 Forshaken strävar efter att kund ska få orderbekräftelse senast 48 timmar efter det att Forshaken mottagit en beställning. Om en beställning görs på fredag eller helgdag försöker Forshaken dock bekräfta denna senast kl 18:00 nästföljande arbetsdag. En beställning kan endast bekräftas om Forshaken erhållit och kan fastställa Kundens bostadsadress.

3. Kunduppgifter m.m.

3.1 Kunden bekräftar att de uppgifter som kunden fyller i är korrekta och fullständigt ifyllda. Kund ansvarar för felaktigt ifyllda uppgifter och den skada detta kan medföra.

3.2 Kunden åtar sig att tillse att ingen annan än kunden kan använda kundens inloggningsuppgifter. Kunden får inte avslöja användarnamn och lösenord för någon obehörig och ska se till att handling med uppgift om användarnamn och lösenord förvaras på ett sådant sätt att obehörig inte kan få tillgång till informationen. Kunden ska omgående anmäla till Forshaken om det kan misstänkas att obehörig känner till kundens lösenord. Kunden ansvarar för alla köp och information som gjorts med dennes inloggningsuppgifter.

3.3 Om Forshaken misstänker att kunden missbrukar sitt användarkonto eller sina inloggningsuppgifter eller annars bryter mot villkoren har Forshaken rätt att stänga av kunden med omedelbar verkan. Forshaken har även rätt att oavsett anledning tilldela kunden nya inloggningsuppgifter.

4. Priser, avgifter och betalning

4.1 Vid beställning via webbshoppen gäller de priser som anges på webbshoppen. Alla priser är angivna i svenska kronor(SEK) för Sverige exklusive fraktkostnad och inkluderar moms.

4.2 Kunden kan betala sin beställning genom faktura eller kreditkortsbetalning enligt de kreditkort som framgår av webbshoppen. För varje order tillkommer vid var tid gällande leveransavgift, vilken anges på webbshoppen. Vid betalning med faktura tillkommer även vid var tid gällande fakturaavgift som finns angiven på webbshoppen. Läs mer under betalning i sidfoten.

5. Frakt och leverans

5.1 Varor som finns i lager levereras normalt inom fyra till åtta arbetsdagar räknat från när din order lagts.

5.2 Kunden kan lösa ut sitt paket t.o.m. tolv dagar från det att avisering mottagits.

Öppet köp & ångerätt

6.1 Forshaken erbjuder alltid 30 dagars öppet köp och/eller bytesrätt, både vid köp av varor på webbshoppen.

6.2 Vid köp av varor på webbshoppen gäller 30 dagars ångerrätt i enlighet med konsumenträttsliga regler. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Forshaken detta inom 30 dagar från att du mottagit den beställda varan.

6.3 Ångerrätten gäller inte om kund bryter förpackningen till en vara, om inte detta är nödvändigt för att undersöka eller testa varan enligt vad som framgår av Forshakens returpolicy på webbshoppen. Öppet köp, retur samt byte gäller ej för produkt ”Teleskop” som är unikt tillverkad för hand efter din beställning.

6.4 Våra produkter ”Teleskop” ”Aluminium” och ”Krok” är tillverkade för hand och inte tillverkade i fabrik. Vi reserverar oss från att det kan medföra vissa skillnader mellan produkternas utseende i samma serie, konturer, färgskillnader och storlek.

7. Tillämplig lag och tvist

Vid eventuell tvist följer Forshaken beslut från Allmänna Reklamationsnämnden. Tvist rörande tolkningen eller tillämpningen av dessa villkor ska tolkas i enlighet med svensk lag. Dessa villkor har fastställts av Forshaken den 2018-09-13.