Byten och returer

Byten och returer är något som är möjligt att göra hos oss på Forshaken, har du alltid 30 dagars öppet köp. Vid köp av varor gäller alltid 30 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp genom att meddela oss detta inom 30 dagar från det att du mottagit den beställda varan. Återsänd den enligt returpolicyn nedan.
Specialbeställningar såsom våra handtillverkade förtöjningskrokar (“Mahogny” art.nr: 001, “Ek” art.nr: 002, “Teleskop” art.nr: 003, “Aluminium” art.nr: 004 och “Krok” art.nr: 007), eller andra typer av specialbeställda produkter omfattas INTE av öppet köp. 

Returpolicy & reklamtion via får distributionscentral

Du kan välja att returnera dina varor till vår distributionscentral i Tyresö. Vid returer till distributionscentralen står du för frakten, ingen retursedel medföljer. Vid returer till vår distributionscentral skall en retursedel fyllas i och klistras på returpaketet. Om kartongen du fick dina varor i är för stor, kan du packa varorna i eget emballage. Observera att det är du som kund som ansvarar för att varorna kommer tillbaka till oss hela och oskadade. Vi rekommenderar därför att du skickar varorna väl emballerade och helst i original emballaget. Forshaken förbehåller sig rätten att neka retur av en vara om det visar sig att varan inte är i huvudsakligen oförändrat skick.

När Forshaken fått tillbaka reklamerad vara och konstaterat giltig reklamation skickas en ny vara ut. Varan skickas ut inom 30 dagar från det att Forshaken mottagit och godkänt din reklamation. Forshaken förbehåller sig rätten att neka en ogiltig reklamation och kunden står för returfrakt vid reklamation. Vid reklamationer följer Forshaken riktlinjer från svenska Allmänna Reklamationsnämnden (se www.arn.se).

För adress till distributionscentralen i Tyresö, kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig med korrekta adressuppgifter och ytterligare information som underlättar behandling av din returnerade produkt.

Återbetalning

Vid retur återbetalas inga frakt- och fakturaavgifter. Återbetalning sker inom 14 dagar från det att vi mottagit din retur av felfri produkt i obruten förpackning, i original emballage eller likvärdig förpackning. Återbetalningen sker på samma sätt som du valde att betala med då beställningen gjordes.

Om du valt att betala mot faktura och redan har betalat din faktura blir du kontaktad av vår kundtjänst för kontouppgifter så vi kan reglera återbetalningen till ditt bankkonto.

Byten

Tyvärr kan byten och returer inte administreras via vår distributionscentral, vi hänvisar därför till vår Returpolicy ovan.